8. syyskuuta 2010

Raglanjakku

Kesä meni huristen. Miun oli tarkoitus neuloa tämä jakku jo alkukesästä valmiiksi, mutta en sitten ehtinytkään, kun tielle sattui kaikenlaisia kiireitä (täytyy sitä välillä lomaakin pitää) ja esteitä (lanka alkoi ärsyttää). Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Hmm, alkaa kuulostaa kumman tutulta lauseelta...
Malli: Raglanjakku, Suuri käsityölehti 5/2009
Lanka: Novita Cannes, 500 g ja risat

Lanka oli tosiaan mielestäni aika hankalaa neulottavaa. Se halkeili koko ajan. Uh. Tästä langasta ei tarvitsekaan neuloa enää muuta. Kiitti miulle riitti. Lisäksi neuletiheys meni vähän metsään (se oli varmasti oma moka) ja jakusta tuli vähän turhan leveä. Ja painava. En neulonut jakkuun enää ylimääräistä nappilistaa, vaan otin reunoista vähän sisään. Alkuperäisen ohjeen mukaan jakkuun olisi tullut kaksi nappia kauluksen kohdalle, mutta mie valitsin tollaiset hakaset. Avokki sanoi, että niistä tulee mieleen keskiaika. Ne ovat kyllä aika ihanat.

Nyt tekee mieli tehdä jo syksyisempiä neuleita. Sain muuten vihdoin ostettua ompelukoneen, joten jatkossa täällä saattaa näkyä myös vähän ompeluksia. :)

7 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Neule on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi nätti! Soljet sopivat todella hyvin kokonaisuuteen.

Anna-Maija kirjoitti...

Onpa kaunis taas! Ja soljet tosiaan sopivat hirmu hyvin. Ja noi siun hiukset.. .aikun oon kade! ;)

milena kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
milena kirjoitti...

Komppaan edellisiä! Eli aivan ihana - TAAS!! ja kyllä olen kade!! Siitä huolimatta aurinkoista syksyä sinne Itä-Suomeen

Flikka kirjoitti...

Hieno takki, mageet hakaset! Onnea uudelle ompelukoneelle!

Omppumato kirjoitti...

Upea jakku. Yksinkertaisen tyylikäs.
Soljet kruunaavat neuleen.

Miia kirjoitti...

Tess: Kiitos. :) Alun perin ihastuin just tuohon simppeliin malliin. Ja noista soljista vielä sen verran, että kaupassa ei oikeastaan ollut muunlaisia... paitsi samanlaisia, mutta pienempiä. Mutta se ei haitannut, koska nuo ovat miustakin tosi kivat.

Anna-Maija: Kiitos. Hiukset on kietastu vain tollaselle "kotinutturalle", en jaksanut uhrata montakaan ajatusta kampaukselle kun en meinannut sitä edes varsinaisesti kuvata... :)

Milena: Kiitos, ja aurinkoista syksyä sinne länsirannikollekin!

Flikka: Kiitosta! Uskoisin, että ompelukoneelle löytyy vielä paljon käyttöä.

Omppumato: Kiitos! Vaikka jakusta ei nyt tullutkaan ihan sellaista kuin olisin halunnut (heh, tämäkin kuulostaa jo niin tutulta), olen kuitenkin melkoisen tyytyväinen. :)