30. lokakuuta 2009

Baktus

Tein Baktuksen Novitan Purosta. Halusin kokeilla sekä mallia että lankaa, josta on puhuttu paljon. Tykkäsin molemmista. Huivi valmistui nopeasti. Se on just sopiva sekä syys- että talvitakin seuraksi.

Malli: Baktus
Lanka: Novitan Puro, Ruska, 100 g
Puikot: Oliskohan ollut vitoset

Puro oli tosiaan mukavan pehmeää, mutta miuta vähän häiritsi se, että lanka oheni välillä tosi paljon. Yhden kerran jopa katkaisin langan tarkoituksella, kun löysin oikein ohuen kohdan, ja solmin sen sitten paksummasta kohdasta uudelleen yhteen. Muuten kyllä tykkäsin langasta. Väritkin ovat kauniita. Yritin etukäteen etsiä Puroista sellaisen punaisen sävyn, joka sopisi syystakkiini. Tuo ruska taitaa olla kaikkein lähellä oikeaa (kuvassa takki on vähän liian kirkkaan värinen). Baktus on ollut jo paljon käytössä, mutta sain aikaiseksi blogata siitä vasta nyt.

2 kommenttia:

A-K kirjoitti...

Nätti Baktus. Puro näyttää sopivan paksulta ja pehmeältä ainakin kuvassa. Itsekin olen miettinyt, millaiseen neuleeseen Puroa kokeilisi. Baktuksia on jo kaksi neulottuna, mutta ei se huono vaihtoehto ole Puro-kokeilullekaan. Jotenkin kivan simppeli ja juuri sopivan kokoinen huivi.

Miia kirjoitti...

Kiitos. :) Puro on kyllä tosi pehmeää ja mukavan tuntuista käytössäkin. Olen huomannut, että Baktus venyy aika kivasti, joten kaksi kerää Puroa riittää aivan mainiosti. Kannattaa kokeilla! :)