17. tammikuuta 2011

Villaa ylle

Joulun jälkeen tekaisin pipon, jonka oli tarkoitus olla niin lämmin, ettei päätä palelisi paukkupakkasillakaan. Ja tulihan siitä lämmin, kiitos paksuhkon Isoveli-langan, mutta joistakin raoista tuulee silti läpi. Ehkä olisi pitänyt valita jokin toinen malli. Mene ja tiedä. Ihan kiva siitä tuli kuitenkin. Pipon kaveriksi sopii hyvin aikaisemmin neulottu kauluri.


Malli: "Harmaa palmikkopipo", Suuri käsityö 8/2010
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: Avokin Kiinasta tuomat puiset sukkapuikot, 7 mm (luultavasti!)

Tein avokille uuden kaulurin, joka sopii nyt värinsä puolesta paremmin talvitakin alle. Vanha kaulurikin on vielä ihan oivallinen ja käytössä hyväksi havaittu, mutta turkoosi. Kaulan ribbineuloksesta tein vähän pidemmän, että sen saa kietaistua tarvittaessa kaksinkerroin. Kuvasta ei varmaan oikein näe, mutta etuosa on vähän erilainen kuin takaosa. Lopuksi käytin neuleen vielä huuhteluainevedessä. Testattu on jo, ei kuulemma kutita.


Malli: Omasta päästä, katsoin mallia vanhasta kaulurista, tein tästä vain vähän isomman
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 4 mm bambut

Miksi miulle tulee tästä kaulurista mieleen Batman? :)

7 kommenttia:

Flikka kirjoitti...

Hieno pipo! Olen itse laittanut joihinkin pipoihin fleece-vuorin, niin ei tuule läpi, ja piposta tulee tosi lämmin. Riittää, kun leikkaa fleecestä kaistaleen alaosaa varten, päälaki voi jäädä auki.

Flikka kirjoitti...

Käypä muuten kurkkaamassa blogissani, siellä on sulle tunnustus. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos, Flikka. :) Pitääkin ens kerran kangaskaupassa muistaa kattoa fleecekankaita. Hyvä vinkki! Ja kaunis kiitos tunnustuksesta, palaan siihen myöhemmin. :)

Omppumato kirjoitti...

Hieno pipo ja komea kauluri :).
Hyvää ystävänpäivää!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Opa hieno pipo ja lämmin kauluri.

affen kirjoitti...

Ihana pipo! Minäkin olen huomannut, että pelkkä neulottu pipo (olipa miten lämpimästä langasta hyvänsä) tarttee tuulessa jotain kangasta sisälleen. Tosin olen sen verran laiska ollut, että tuulisilla ilmoilla laitan jonkun kaupan pipon päähän tai hupun pipon päälle (vaikka vakaasti olen suunnitellut neulottuihin pipoihin vuoria ompelevani).

Miia kirjoitti...

Kiitos, Omppumato, Enkulin käsityöt ja Affen! Mukavaa saada uusia lukijoita. :) Tänä talvena on tosiaan tullut turvauduttua huppuun aika usein, siis pipon lisäksi.