21. elokuuta 2009

Syyskesän kukkasia

Tällä kertaa ei mitään käsitöihin liittyvää. Kiitos ja anteeksi.

Otin viime viikonloppuna paljon kuvia kotikodin pihapiiristä. Täällä kerrostalossa asuessa ei pääse nuuhkimaan syysleimuja tai keräilemään viinimarjoja, joten nekin asiat piti tietysti hoitaa noiden parin päivän aikana, kun olimme käymässä kotikonnuilla. Ehdin myös käydä avokin kummitytön synttäreillä, vierailla oman kummipoikani luona, nähdä kavereita ja sukulaisia, ihmetellä maalaismarkkinoilla ihmisvilinää, rentoutua mökillä, syödä marjoja (ja kerätä niitä mukaan) ja käydä mustikassa. Moneen sitä ihminen repeää kun oikein tahtoo. :)

Tässä hieman väriloistoa:

Punaisia viinimarjoja oli paljon.

Krassi on todella upean värinen kukka.

Olikos tämä petunia?

Tomaatit ovat alkaneet jo punastua. Söin yhden. Makoisa oli.

Ruiskukka. Ihan uskomattoman upean värinen.

Aah, syysleimuja. Tunsin kerran niiden tuoksun nenässäni, vaikka kukkia ei näkynyt lähimaillakaan. Eikä tainnut olla vielä edes kukinta-aika. Näitä on joskus saatava myös omaan pihaan. Ensin on tietysti saatava se piha.

Voi jestas. Ei miusta taida olla ikuisesti asumaan kerrostalossa. Onneksi ikkunalaudalla on ruukkubasilikaa ja chilin taimia, ne vähän lievittävät tämän multasormen kasvimaankaipuuta. :)

3 kommenttia:

Flikka kirjoitti...

Ihania kukkakuvia! Mulla on kans ikkunalaudalla chilin taimia ja palkoja pukkaa kovasti. Parvekkeella on tomaattia ja yrttejä. Kasvimaa löytyy myös siirtolapuutarhasta. Joten kyllä sitä kerrostalossa asuvakin pystyy jollain tavalla kasveista nauttimaan. :)

Anna-Maija kirjoitti...

Ihania kuvia! Jos kasvimaanhoitoa haluat, tervetuloa käymään... miulla ei oikein ole tänä kesänä napannut. Eilen just perkasin sitä vähän, mutta kun ei siellä oikein edes mikään kasva. Rikkaruohotkaan... Noita syysleimuja pitää kyllä vissiin hankkia omaan pihaan. Kasvaiskohan ne..?

Miia kirjoitti...

Flikka: Jaoin just yks päivä chilin taimia useampaan ruukkuun, koska ilmeisesti melkein kaikista siemenistä tuli taimia. Jos ne säilyvät hengissä talven yli, niin ehkä satoa olisi luvassa ensi vuoden puolella..? :) Meillä on tosiaan naapurin kanssa yhteinen parveke, joten sinne ei ole tullut laitettua mitään, mutta kukas miuta tosin olis estänytkään... etenkin kun naapuria ei ole näkynyt täällä koko kesänä. ;)

Anna-Maija: Joo, mie voisin tulla teille kitkemään. ;D Äiskän ja iskän pihassa taitaa tänä kesänä kasvaa tomaattien lisäksi vähän porkkanaa (ja mansikoita ja salaattia ja jotain yrttejä), mutta siinä "pellossa" on aika huono maa, eli ei siinä kaikki kasvit edes viihdy. Ne syysleimut kyllä kukkivat tosi komeasti. En ole varma, millaista maata ne kaipaavat, mutta kannattaa kokeilla, ei se taida kovin vaikea kasvi olla.