4. elokuuta 2008

Kesälomareissu

Kävimme viime viikolla avomiehen kanssa kesälomareissulla Turussa. Vajaaseen kolmeen päivään mahtui auringonpaistetta, hyvää ruokaa, jokilaivoja ja paljon museoita. Vierailimme Turun linnassa, Suomen joutsen -laivassa, Luostarinmäen käsityöläiskorttelissa ja Turun tuomiokirkossa. Ennen Turkuun saapumista ehdimme piipahtaa myös Naantalissa. Vanhassa kaupungissa olisi ollut kiva viettää enemmänkin aikaa, mutta tällä kertaa emme ehtineet jäädä ihailemaan kaupunkia. Ehkä sitten joku toinen kerta. Koko reissu onnistui tosi hyvin ja kivaa oli. :)

Turun linnan pihalle oli helppo kuvitella keskiaikaisia ritareita ja linnanneitoja... Tykkään lukea Kaari Utrion teoksia, joten käynti linnassa oli erittäin mieluinen.

Suomen joutsen -laivassa oli ihan kiva käydä, vaikkei se ollutkaan ihan niin mielenkiintoinen kuin vaikkapa Turun linna tai Luostarinmäen käsityöläismuseo. Luostarinmäen kortteli on siis se osa Turkua, joka säästyi palolta vuonna 1827. Opastetulla kierroksella saimme paljon tietoa alueen historiasta (suosittelen muuten opastettua kierrosta myös linnassa ja tuomiokirkossa; etenkin tuomiokirkon opas oli erittäin asiantunteva).

Historian havinaa käsityöläiskorttelissa...

Jokaisen suomalaisen kotikirkko eli Turun tuomiokirkko.

Matkalla Turkuun poikkesimme Korian ABC:lle, jonka Novitan myymälästä ostin vähän lankaa.

Jussia sukkiin ja Helen-lankaa vaikkapa pipoon ja lapasiin. En vieläkään ostanut puuvillalankaa himoitsemaani tunikaan, koska langat vaikuttivat jokseenkin kalliilta (mitä, tehtaanmyymälässä..?). Pitänee vielä etsiskellä sitä oikeaa lankaa... Tunikasta ehkä lisää tuonnempana.

Olen minä vähän neulonutkin. Automatkoille en yleensä ota mitään "vaikeita neuleita", eli sellaisia, joita pitää koko ajan seurata ja pitää paperilla kirjaa kerroksista. Siksi nytkin mukana oli viime postauksessa esiteltyjä kirppikseltä löytyneitä lankakeriä ja sukkapuikot. Tuloksena tämä:

Ensimmäistä torkkupeittoon tulevaa tilkkua siis neuloin autossa, mutta kotona vasta viimeistelin, hidas kun olen (höh, eihän sitä koko ajan jaksa autossakaan neuloa, välillä pitää katsella maisemia ;) ). Meinasin tehdä mahdollisimman helppoa neuletta eli ainaoikeinneuletta. Tätini on tehnyt ainakin pari tilkkupeittoa vastaavanlaisista tilkuista, ja ne peitot ovat aivan ihania. Tilkut ovat telkkarineuleita parhaimmillaan. :) Toista lappua aloittelin viikonloppuna. Peitosta taitaa kyllä tulla ikuisuusprojekti...

Toinen telkkarineule näyttää tältä:

Eli ei vielä oikein miltään. Tämä on se raakile, josta taisin aikaisemmin jo mainitakin. Etu- ja takakappaleet ovat valmiina, nyt pitäisi alkaa väkertää hihoja. Sileä neule on vaan joskus melkoisen puuduttavaa...

2 kommenttia:

Tikrunmami kirjoitti...

Tervetuloa blogimaailmaan!
Nyt pääsee vastavuoroisesti seuraamaan sinun aikaansaannoksiasi. Tosi hienoja kuvia olet ottanut.

Miia kirjoitti...

Kiitosta! :)