23. heinäkuuta 2008

Fifistä ja vähän muustakin

Ensimmäisen Fifi-huivini tein ihanan pehmeästä keinokuitulangasta (!), jota sai halvalla Euromarketista. En uskaltanut kovin paljon panostaa lankaan, kun siinä vaiheessa vielä hieman epäilytti omat taidotkin. Fifi valmistui kuitenkin ilman suurempia kommelluksia, jos ei nyt lasketa mukaan aloitusta, joka onnistui vasta kolmannella yrityksellä... Onneksi kuvio tuli suht nopeasti tutuksi ja neuloin huivia jopa autossa. Sain työn viimein valmiiksi omia valmistujaisjuhliani edeltävänä päivänä (ei siis jäänyt yhtään viime tippaan, ei...). Lopulta pidin huivia juhlissani vain hetken, sillä ilma oli todella lämmin.


Olen aloittanut toista Fifiä kirppikseltä löytämästäni Top Mohair -langasta (21% mohairia, loput polyakryylia ja polyamidia). Löysin kolme kerää kyseistä lankaa 80 sentillä. Kirppikset ovat sitten mahtavia paikkoja. Yhdessä kerässä on vain noin 40 grammaa, joten saattaahan se olla, että huivista tulee tynkä, mutta olkoot sitten vaikka kaulahuivi. Tosin lanka vaikuttaa melko riittoisalta.

Kesän kynnyksellä innostuin neulomaan villasukkia. Olin jo aikaisemmin hankkinut Oiva super -nimistä lankaa, jossa taisi olla 40% villaa. Oivan kaveriksi löysin kaapin kätköistä valkoista lankaa, jonka koostumuksesta ei ollut tietoakaan. Valkoinen lanka oli hieman ohuempaa kuin Oiva, mutta onneksi tätä ei lopputuloksesta huomaa. Tykkään raitasukistani tosi paljon. Nyt vaan odotellaan syksyä ja kunnon saapaskelejä! :)Toisen sukan kärjessä näkyy selkeästi kuoppa, jonka sain aikaiseksi prässäämällä sukat. Syytän kärkikavennusta. Täytyisi kai vaihtaa tyyliä...

Tämän kesän aikana olen neulonut toisetkin (pienet) sukat. Nämä eivät ole vielä menossa kenellekään, mutta ajattelin, että onpahan nyt sitten jollekulle rotinat jo valmiina.


Joudun luultavasti vielä seuraavassa postauksessakin esittelemään vanhoja töitäni, koska tällä hetkellä työn alla oleva neulomus on vielä raakile. Jatkossa yritän merkata tarkemmin muistiin langan nimet, menekit ja ohjeet.

Täytin eilen vuosia. Sen kunniaksi kuva kesämökin pihalla kukoistavasta ruususta. :)

1 kommentti:

Omppumato kirjoitti...

Hienon fifin olet tehnyt.
On kiva löytää muitakin uusia blogin pitäjiä :).