10. toukokuuta 2013

Huopatossut kevään kunniaksi

Sain talvella ihan loistavan idean. Ajattelin tehdä uusiin talvikenkiini lämpimät huopavuorit, koska vaikka kengät ovat uudet ja melko lämpöiset, ilmeisesti mitkään sukat eivät riitä lämmittämään varpaita, kun ulkona on - 20 astetta pakkasta ja alla polkupyörä. Etsin ohjetta hakusanalla "sukat", mutta löysin vain "tossujen" ohjeita (mielessäni sukat ovat kapeammat kuin tossut). Valitsin yhden ohjeen ja aloin neuloa. Neulomisessa menikin vähän aikaa, kun piti neuloa sellaiset sukat, joihin olisi mahtunut noin kolme jalkapalloa (en testannut). Ikävin homma taisi olla muovipussien harsiminen sukkien sisäpinnoille, etteivät ne huopuisi kiinni. Lopulta pyykkikoneesta löytyi vallan mainiot pikkutöppöset, jotka sopivat jalkaani kuin nenä päähän. Ihanat! Lämpimät! Ja aika pirtsakan värisetkin.


Ennen...
...ja jälkeen.


Lanka: Novita Huopanen, 200 g
Puikot: Isot (tuotu Kiinasta, puikoissa ei lue numeroa enkä omista puikkomittaa)
Ohje: Novitan sivuilta "Tossut". Koko vähän pienempi kuin ohjeessa.

Ei varmaan tarvitse erikseen sanoa, että sukat (hah) eivät mahtuneetkaan talvikenkiini. En kyllä edes yrittänyt.

Ehkä voisin ensi talvena ostaa huopakangasta ja ommella siitä vuorit kenkiin.

3 kommenttia:

Katja Vilhunen kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

Heidi kirjoitti...

Hauskat töppöset!! :)

Miia kirjoitti...

Kiitti! Kyl nyt tällaisen vilukissan kelpaa. :D