4. lokakuuta 2011

Pieniä juttuja

Kulunut kesä mennä hurahti aikamoista vauhtia. Neuloin jonkin verran, mutta en saanut hirveästi aikaiseksi. On ollut kaikenlaista muuta tekemistä. Töitä, ystäviä, liikuntaa, hääjuhlia, loma-asuntomessuilua, pitkiä keskusteluja. Koko tunneskaala on käyty moneen otteeseen läpi. Välillä on ollut helpompaa olla ajattelematta mitään. Välillä on ollut jo ihan kokonainen olo. Koti näyttää jo kodilta. Syksykin tuntuu ihan tervetulleelta. Antaa sataa vaan! Kaivoin viime viikolla kynttilät laatikosta. Tekisi mieli aloittaa jo uutta syysneuletta.

Olen neulonut muutamia pieniä juttuja lahjaksi. Tein kahdet junasukat ja yhdet pikkuiset lapaset. Vaaleansiniset junasukat ovat Novita Woolista. Punaiset tein 7 veljeksestä, vaikka se ei olekaan ihan parasta lankaa vauvojen neuleisiin. Päättelin kuitenkin, että alla pidetään aina jotain muita sukkia, ja tästä syystä rohkenin tikutella töppöset tuosta perinteisestä sukkalangasta. Kiire oli, piti saada äkkiä jostain lankaa, mielellään ei sinistä, ja kotoa sattui löytymään kerä punaista seiskaveikkaa. Sen pituinen se. Lapaset tein sitten jälkikäteen, kun pyydettiin. Varsi on samanlainen kuin junasukissa, vähän lyhyempi vain. Kämmenosassa ei ole turhia peukaloita.


Toukon sukat




 Bellan sukat



 Bellan lapaset


Tein ystävälle tuparilahjaksi villasukat 7 veljeksestä:


Pienistä jutuistahan se koko elämä rakentuu. :)





Sain Anna-Maijalta tunnustuksen, kiitos! Kerron asiaankuuluvaan tapaan seuraavat asiat itsestäni:


1. Lempiruoka: En osaa nimetä vain yhtä. Pinaattikeitto on hyvää, samoin kesäkurpitsa-tomaattivuoka, johon voi siis ympätä vaikka mitä hyvää, kuten vaikka fetajuustoa tai sinihomejuustoa. Ja tavallista juustoa. Lihapullat ovat hyviä. Ja erilaiset kanaruoat. Ja letut. Vai ovatko letut ruokaa? Ja jos tällä linjalla jatketaan, niin myös vispipuuro on hyvää. :)

2. Lempimakeinen: Fazerin salmiakkisuklaa.

3. Lempiluettava: Sisustus- ja käsityölehdet sekä jotkut hömppäromaanit. Ja satunnaisesti myös jännärit.

4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: Neulominen. Kiireettä, hyvässä seurassa tai sitten telkkarin ääressä.

5. Lempielokuva: Forrest Gump. Elokuva, joka jaksaa yhä naurattaa ja itkettää.

Voisin laittaa tunnustuksen eteenpäin vaikka seuraaviin blogeihin: Enkulin liitelyt, Puikoissa ja koukussa, Hedelmäpommi ja murot, Brísingamen ja Omin käsin.

9 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania käsitöitä olet saanut aikaan.

Flikka kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta! :) Täytyypä jatkaa sitä, kunhan kerkiän. Mukava kuulla, että olet päässyt jo paremmin sinuiksi uuden elämäntilanteen kanssa. Varmaan on vielä niitä huonompiakin päiviä, mutta onneksi sitten taas niitä parempia päiviä. Kivaa syksyn jatkoa!

Miia kirjoitti...

Kiitos, enkulin käsityöt. :)

Flikka: Päivät ovat tosiaan aika vaihtelevia, mutta eivätpähän käy tylsiksi. Aurinkoista syksyn jatkoa sinne Pohjanmaalle! :D

Anitta kirjoitti...

Monet langat pehmenee huomattavasti kun neuleen huuhtelee haaleassa vedessä.

Miia kirjoitti...

Kiitos Anitta hyvästä vinkistä. :)

Heidi kirjoitti...

Aijaahas ja haastetta, onneksi huomasin ;)

Miia kirjoitti...

Heidi: Joo unohdin sitten laittaa siitä tunnustuksesta viestiä... Nii ja siitä lipastosta vielä, se nuppi oli tallessa ja on nyt paikoillaan. :)

Tikrunmami kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta :). Kyllä täällä vielä neulotaan, aina muutama työ kesken ;-) ja välillä valmistuukin jotain. Neuleet ovat vain jääneet Ravelryn projekteihin, pitäis varmaan yrittää elvyttää blogiakin. Ainakin tämän tunnustuksen verran lähipäivinä pitää laittaa jotain :).

Yksi vinkki neuleen pehmentämiseen, saattaa auttaa kun laittaa haaleahkoon veteen huuhteluainetta ja uittaa neuleen siinä.

natsku- kirjoitti...

Voi miten ihana blogi!
Liityin lukijaksi!

Käy kurkkaamassa tämä munkin blogi. Sieltäkin löytyy neulomisia jonkin verran :)
http://pieniatahtia.blogspot.fi