18. syyskuuta 2010

Pieniä projekteja (ja yksi vähän isompi)

Surrurrur. (Huom. Ei enää "säksäti-säksäti".) Nyt on päässyt ompelukonekin käyttöön. Ostin Karjalan ompelukoneesta (=käsityöliike) pussillisen tilkkutöihin tarkoitettuja kangaspaloja. Pussi maksoi kokonaisen euron ja sisälsi ihan reilunkokoisia kangaspaloja. Sitten löysin netistä kaavan kivaan laukkuun. Kaava on yksikertaisuudessaan nerokas. Jodien laukku oli kuitenkin vähän turhan iso, joten pienensin kaavaa omaan kangaspalaani sopivaksi. Lopputulos on tällainen:


Laukku on vuoritettu. Kiinnitin laukun sisäpuolelle kolme nepparia, etteivät tavarat pääse putoilemaan. Kangas on vähän turhan pramea ihan arkikäyttöön, mutta ehkä tuota voisi käyttää vaikka jossain juhlissa. :) Ja parasta on, että tämä "kokeilu" ei tullut edes kalliiksi. Tukikangas taisi maksaa kaikkein eniten!

Innostuin myös tekemään sammaleesta kranssin. Ostin Tiimarista pohjaksi tavallisen, koristelemattoman kranssin ja kieputin siihen rautalangan avulla sammalta. Lopuksi lisäsin kranssiin vähän nauhoja. Näitä voisi tehdä lisää.


Olen myös vähän maalaillut, pitkästä aikaa. Tämä maisema on maalattu kuvasta, jonka löysin saunakiukaita mainostavasta lehtisestä. ;D Taulu oli keittiön pöydällä sanomalehtien päällä varmaan reilun kuukauden. Siitä viisastuneena päätin hankkia maalaustelineen ennen seuraavan maalauksen aloittamista. Oli aika ärsyttävää, kun aina piti syödä olohuoneessa. En viitsinyt viedä kotikotoa isän telinettä, koska hänkin maalaa. Ja hän maalaa kuulkaa hyvin. Meillä on aika erilainen tyyli, mutta olen varmasti saanut joitakin vaikutteita häneltä, ihan vain katselemalla hänen töitään. Kyllä meijen isä osaa. :)


Muitakin juttuja olen maalaillut, mutta vähän isommalla siveltimellä. Siis huonekaluja. Meitsi kunnostaa taas... Tai oikeastaan pitäisi varmaan sanoa, että uudistaa. Tästä myöhemmin lisää. Tästä ja neulomuksista.

3 kommenttia:

Flikka kirjoitti...

Hieno laukku, sopii tosiaan vähän juhlavampaan tilaisuuteen. Kaunis taulu!

Anna-Maija kirjoitti...

On nätti taulu!

Tuosta säksäti-säksäti tuli mieleeni, kun joskus Samulilla oli kavereita kylässä, ja mie ompelin yläkerrassa. Olivat ihmetelleet mistä kumma ääni tulee, vaikka heidän kaikkien vaimot kyllä ompelee... ei vaan taida yleensä koneet pitää sellaista meteliä? ;)

Miia kirjoitti...

Kiitoksia molemmille kommenteista. :) Tosiaan äiskän kone pitää aika kovaa ääntä, vaikka muuten se kyllä toimii ihan hyvin. Tai varmaan sitä kannattais välillä vähän huoltaa, niin äänikin vois hiljentyä... :D Tää miun kone on onneks vähän hiljaisempi, vaikka ei ookaan varmasti mikään markkinoiden hiljaisin.