6. tammikuuta 2009

Joululahjoja

Tässä olisi näitä joululahjaneulomuksia. Iskälle tein Jussi-sukat Debbie Stollerin kirjasta Stich´n bitch. Sukista tuli ihan kivat, olivat jopa sopivan kokoiset. Ohjeesta poiketen tein kirjoneuleosion jälkeen vähän lisää resoria, jotta sukat istuisivat paremmin jalkaan.Malli: Jussi-sukat (Stich´n bitch / Novita)
Lanka: Punainen Novitan 7 veljestä, harmaa jotain ihan muuta

Jatkoin samalla kuviolla ja tein Viini-Jussin. Tein alusta asti ohjeen mukaan, kunnes tajusin sovittaa pulloa pussiin. Tekele oli jo silloin liian korkea, vaikka ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä vielä ainakin pari senttiä. No, nauhakuja tuli nyt vähän korkealle, mutta nauhat ovat sen verran pitkät, että niillä saa kyllä köytettyä viinipullon kiinni.

Malli: Viini-Jussi Ullasta
Lanka: Samat kuin Jussi-sukissa


Enolle tein perussukat edelleen samoista langoista (varsin riittoisia keriä):


Äiskälle tein tossut, joiden pohjiin laitoin mustaa kohoväriä. Tarkoitus oli saada aikaan ns. jarrusukat, kun laminaattiparketti tuppaa olemaan aika liukas kävellä. Kohoväri kuivui aika kauan (putkilossa lukee, että kuivumisaika on 24 tuntia, mutta mielestäni aine oli tuon ajan jälkeen vielä vähän tahmeaa), mutta kun tossuja oli pidetty pari kertaa jaloissa, kohovärin jarruvaikutus oli heikentynyt huomattavasti, vaikka laitoinkin kaksi kerrosta päällekkäin. Aine näyttäisi imeytyvän lankaan, tai sitten se vain litistyy käytössä. En muistanut ottaa kuvaa tossuista, ennen kuin ne menivät pakettiin, joten tässä kuvassa pohjat ovat jo vähän kuluneen näköiset. No, tulipahan kokeiltua.

Malli: Perussukka lyhyellä varrella
Lanka: Violetti Novitan Jussia, valkoinen jotain tuntematonta lankaa, ehkä 7 veljestä

Itse sain joululahjasi mm. nämä:

Pääsin itse valitsemaan molemmat teokset... :) Osaan sanoa Jacobsin Pienestä lankakaupasta enemmän jonkin ajan kuluttua, jahka saan sen luetuksi. Mielenkiintoiselta kuitenkin vaikuttaa. Pratchettin teoksista olen tykännyt jo kauan, eikä into laimentunut edes gradua tehdessä, sen aihe kun liittyi kiinteästi Pratchettin sanaleikkeihin... Kirjojen huumori on jotain ihan uskomatonta. Välillä on pakko hekottaa ääneen. Kannattaa tutustua. :)

Vietimme Miehen kanssa viime viikonlopun hänen vanhempiensa luona heidän mökillään. Luminen metsä oli todella kaunis, kun aurinko paistoi puiden lomasta. Kyllä kelpasi ulkoilla.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

5 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!
Kivoja lahjoja olit neulonut. Itsekin olen neulonut nuo jussi-sukat aikoinaan ja ne ovat aina mieluisa lahja.

Anna-Maija kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Kivoja neuleita, mie tein jonain vuonna (viime?) noita pullojusseja. Ja kirjatkin kuulostaa kivoilta, jos sitten vuonna x kun on aikaa lukea...

Mie olen kans kokeillut huopatossujen pohjiin tuota kohoväriä liukuesteeksi. Kesti aikansa. Mutta en suosittele pesua, ainakaan koneessa! Sitä tahmeaa töhkää oli vähän joka paikassa... :S En tosin ollut silittänyt sitä (muistelen että purkin ohje neuvoi silittämään) kun eihän rauta mahtunu sinne tossun sisään... ehkä sen olis voinu silittää oikealta puolelta leivinpaperin läpi tai jotain..

Miia kirjoitti...

Kiitos, Omppumato. :) Joo iskä näytti tykkäävän sukista, ja onneks ne olivat sopivan kokoiset. Kotikotiin tultuani etsin käsiini iskän vanhat sukat, joita sitten vertasin uusiin. Totesin, että olisivat saaneet olla ihan himpun verran isommat. Prässäsin ja venytin. Toisesta meinasi tulla liiankin iso, ennen kuin tajusin mitata uudestaan. Sitten yritin kutistaa toista sukkaa kastelemalla ja rypistämällä. :) Lievästi surkuhupaisaa... Lopputulos oli onneksi ihan hyvä.

Kiitosta samoin, Anna-Maija! Joo kannattaa tutustua ainaskii Pratchettiin, ihan huippu. :) Miekään en silittänyt niitä tossuja, et saa nyt nähdä, miten pallukat kestävät. Pitää muistaa sanoa äiskälle, ettei heitä tossuja koneeseen.

Tikrun mami kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta!

Hauska nähdä oma suunnitelma muidenkin toteuttamana :-). Tuo alkuperäinen Viini-Jussi on tehty jonkin verran ohuemmalla langalla kuin 7 veljestä, siksi tuo sinun tuli ohjetta korkeammaksi. Taitaa koko suku pitää mallista ;-).

Miia kirjoitti...

Joo, malli on tainnut olla suosittu! :) Halusin tehdä sen (ja Jussi-sukat), koska asun nyt ihan virallisesti Pohjanmaalla, ja halusin korostaa sitä jollain tavalla. Aivan, en muistanut katsoa tarkemmin, mitä lankaa kannattaisi käyttää. Olen muutenkin aika huono seuraamaan ohjeita, monesti päädynkin soveltamaan ohjeita vähän omasta päästä... :)

Oikein kivaa tätä vuotta! :D