2. syyskuuta 2008

Syksyn satoa

Hihattimen jälkeen en ole saanut aikaiseksi oikein mitään. Vietin viikon (!) neulomatta ja tein siinä välissä jotain ihan muuta:Vietin muutaman päivän mökillä äitini kanssa. Löysimme metsästä vattuja, puolukoita ja vähän mustikoitakin. Puolukat olivat vielä osittain hieman raakoja, joten emme viitsineet ihan hirveästi kerätä niitä. Ehtiihän sitä vielä. Vatut sen sijaan olivat jo tippumispisteessä, joten pitihän ne pelastaa. Karviaisia ja viinimarjojakin keräilin pihalta. Kokeilin tehdä vispipuuroa vaihteeksi punaisista ja mustista viinimarjoista, ja hyvää oli. Karviaisista tein piirakan ja loput laitoin hilloutumaan porkkanoiden kanssa köyhän miehen lakkahilloksi.

Perunat ovat muuten tänä vuonna aika reilun kokoisia:


Tämän unohdin viimeeksi esitellä. Kuva on näköjään aika surkea, mutta uutta kuvaa en ihan heti saa, koska kukkanen on noin viidensadan kilometrin päässä kotipuolessa. Se valmistui Fifin seuraksi häihin. Kukan takana on hakaneula.


Mustasta puuvillaneuleesta puuttuu vieläkin hihat. Lanka on kyllä niin ärsyttävän ohutta, että tekisi mieli jättää tekele ufoutumaan korin pohjalle... Olisi niin kiva neuloa jotain muuta, jotain syksyisempää. Toisaalta tiedän, etten saa mielenrauhaa ennen kuin tekele on valmis...

Tässä olisi taas vanhempaa tuotantoa:


Joudun aina uudet farkut ostettuani lyhentämään lahkeita, pätkä kun olen. Lahkeiden palasia on kertynyt aika paljon vuosien saatossa. Näin kerran kaverillani tosi kivan pyykkipoikapussin, joka oli tehty muistaakseni sinivalkoraidallisesta kankaasta. No, vastaavanlaista kangasta minulla ei ollut, mutta farkkujen lahkeitahan riitti, joten tuumasta toimeen vaan. Ja ihan käyttökelpoinen pyykkipoikapussi siitä tuli.

Lopuksi vielä ihanan kesäinen kuva vanhempieni pihassa kukoistavasta auringonkukasta. Se innostui kukkimaan vasta syksyn kynnyksellä.

Ei kommentteja: