11. elokuuta 2008

Kunnianhimoinen yritys

Haluan vielä korostaa, että tämä on nimenomaan yritys. Otsikoksi olisi yhtä hyvin voinut laittaa "Epätoivoinen yritys". Päätin siis yrittää neuloa pitsineuletopin vajaassa viikossa... Tällä hetkellä tekele näyttää tältä:


Kiirettä pitää. Jännityksellä odotan, kumpi loppuu ensimmäisenä, lanka vai aika. Vai pinna. (Tosin pinna ei kai lopu, vaan katkeaa. Terveisin nimim. Kielipoliisi...)

Topin valmistumista (?) odotellessa muutama vanhempi työ. Tykkään hiuspannoista, kun pitkätukkaisena en oikein voi pitää hiuksia auki ilman että jokin pitää niitä kurissa. Tein Molly's Headbandin jonkin aikaa sitten ohuesta puuvillalangasta, joten tästä tuli aika kapea. Paksummasta langasta tehtynä panta olisi varmasti leveämpi. Ehkä teen toisen joskus. (Huomaa "lavastettu" kuva; jos tukka on kiinni, mitä varten panta on..? No, onhan se tietysti ihan kiva lisä kampaukseen. Tykkään kyllä kovasti pannastani.)


Tajusin kerran, että jääkaappimme ovessa on vain kaksi jääkaappimagneettia. Mitä tekee käsityöihminen? Väkertää magneetit itse. :) Toki itse magneetit on ostettu kaupasta, mutta ompelin tilkuista pieniä sydämiä, täytin ne ja liimasin magneetit taakse. Tadaa! Yksilöllisiä (joskin hieman Tildamaisia) jääkaappimagneetteja.


Oivallus keittiössä, osa 1: Tein perjantai-iltana lämpimän salaatin kaalista, porkkanasta, omenasta, sipulista, nuudeleista ja suolapähkinöistä (ja mausteista). Otin muutaman kaalinlehden talteen ja keksin tarjota salaatin lehdiltä. Mies pisti paremmaksi: hän keksi rullata kaalinlehden salaatin ympärille, jolloin syntyi "rullasalaatti" (vrt. rullakebab, nam). Kätevää! Kaalinlehdillä voisi korvata myös vaikka tortillat, jos haluaa välttää valkoista jauhoa. Hyvää oli. :)


Kävin lenkillä ja löysin kukkasia.

Kesä jatkuu yhä, vaikka aina ei siltä tunnukaan.

4 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Tosi söpöjä magneetteja :).
Ja kiitos kaalinlehti-ideasta :).

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi siulla! Ja ihania käsitöitä, en tiennytkään että harrastat neulomista (pitäisköhän pitää enempi yhteyttä..?) =) Etenkin tykkäsin noista harmaa-valkoisista sukista ja jääkaappimangeeteista (joku meinaa hurahtaa tilda-juttuihinkin..;-) )

Anna-Maija joka ei jaksa kirjautua

anpali kirjoitti...

Omppumadon blogin kautta löysin blogiisi.

Onnea kunnianhimoiselle yritykselle! Täytynee tulla kurkkimaan miten yrityksen käy ;-)

Miia kirjoitti...

Kiitos Omppumato :D

Anna-Maija: Juu mie tykkään noista Tilda-jutuista, tosin tiettyyn rajaan saakka (en ehkä haluais sisustaa koko kämppää Tilda-jutuilla). Luin just siun blogista, että siekii oot innostunu niistä. :) Ja tosiaan, olis ihan kiva pitää oikeesti enemmän yhteyttä! :D

Anpali, kiitos kannustuksesta! Tulos on nyt nähtävillä uusimmassa postauksessa.