29. heinäkuuta 2012

Väriä elämään

Toinen isoäidinneliötyyny on ollut valmiina jo kauan, mutta nyt vasta muistin, etten ole sitä tänne laittanutkaan. Tyynyyn on käytetty jämälankoja: vihreät, beiget ja keltaiset ovat kesämekon jämiä, ja toisen puolen valkoinen on raglanjakusta jäänyttä lankaa (sitä ärsyttävää ja halkeilevaa). Ihan kiva tästä tuli, vaikka ei aiheuttanutkaan samanlaisia riemunkiljahduksia kuin se edellinen, vaaleanpunainen versio. Tämä on vähän hillitympi.




 Myös tämä tyyny valmistui jämälangoista:


 Ja toinen puoli:


Meinasin tehdä tästä ensin peiton (!), mutta kyllästyin siniseen lankaan. Sitten ajattelin tehdä tyynyn mökille, mutta lopulta siitä tulikin aika kiva, joten taidan pitää sen meillä...

Olen huomannut kaipaavani kotiin vähän räväkämpiä värejä, siis ihan vaan mausteeksi. Isommat pinnat saavat edelleen olla ihan rauhassa hillittyjä, ei siinä mitään. Mutta ehkä tämän värien kaipuun takia maalasin ikuisuuden keskeneräisenä olleen taulunkin valmiiksi väreillä, jotka hyppäävät vähän silmille. :)


21. heinäkuuta 2012

Aika namu

...nimittäin uusi pikkumattomme parvekkeelle, oven eteen. Virkkasin sen Sanna Vatasen Neulo. Virkkaa. Kirjo. Ekolangasta! -kirjan ohjeen mukaan. Kelpuutin lopulta mukaan vain suurimmaksi osaksi yksiväriset muovikassit, koska en halunnut matosta sen näköistä, että se on virkattu muovikasseista. Onko vähän epäloogista? :D No, pääasia on, että omaa silmää miellyttää.



 Muutenkin parveke alkaa olla lopullisessa kuosissaan, sillä saimme vihdoin parvekelaatikot valmiiksi (mies kyllä teki suurimman osan, mie vaan vähän avustin). Ne on tehty melkein kokonaan kierrätysmateriaaleista. Kyllä nyt kelpaa kasvatella yrttejä! Osan yrteistä olen ostanut kaupan ruokaosastolta, osan kasvattanut siemenestä. Tulisi nyt vaan vähän lämpimämpiä ilmoja, että tarkenisi viettää aikaa parvekkeella ja nauttia kesän vehreydestä.



Täytän sunnuntaina pyöreitä vuosia. Suklaamuffinsseja kaikille! :) Kakku leivotaan, jahka mies kotiutuu työmatkalta.